Prezentare Comuna Beresti-Bistrita

Comuna Beresti-Bistrita, situata in judetul Bacau, regiunea Moldova, Romania, este un loc cu o istorie fascinanta si o comunitate vie. Asezata strategic in partea de nord a judetului, comuna Beresti-Bistrita se invecineaza cu comunele Filipesti la nord, Itesti la sud, Saucesti la est si Racova la vest. Drumul national DN2 traverseaza aceasta zona, oferind acces usor intre Bacau si Roman, in timp ce drumul judetean DJ207F si calea ferata Bacau–Roman sunt importante rute de transport care tranziteaza comuna.

Populatia comunei este diversa din punct de vedere etnic si religios. Conform recensamantului din 2021, Beresti-Bistrita are o populatie de aproximativ 2.175 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt de etnie romana, cu o mica comunitate de romi. In ceea ce priveste religia, majoritatea sunt ortodocsi, cu o mica proportie de penticostali si alte confesiuni.

Administratia locala este condusa de un primar si un consiliu local, responsabil pentru dezvoltarea si administrarea comunitatii. Primarul actual, Ionel I. Alcaz, din partea Partidului Social Democrat, este in functie din 2012 si lucreaza impreuna cu consilierii locali pentru a promova bunastarea si progresul comunei.

Istoria comunei Beresti-Bistrita este una fascinanta si bogata in evenimente. La inceputul secolului al XIX-lea, a facut parte din judetul Neamt sub denumirea de Beresti-Itesti. Ulterior, in secolul al XX-lea, a fost transferata in judetul Bacau si a cunoscut diverse schimbari administrative. In prezent, comuna este formata din satele Beresti-Bistrita, Brad, Climesti si Padureni.

De-a lungul timpului, comuna Beresti-Bistrita a evoluat si s-a dezvoltat continuu. In secolul XIX, avea o populatie de aproximativ 1525 de locuitori si era formata din trei sate principale: Beresti, Climesti si Padureni. La acea vreme, comuna avea o scoala si trei biserici, servind nevoile spirituale si educationale ale comunitatii.

In perioada comunista, in anii 1950, comuna a fost transferata in raionul Roman din regiunea Bacau, iar apoi a revenit in judetul Bacau, reinfiintat in 1968. Odata cu schimbarile administrative, comuna si-a extins teritoriul si a inclus satele fostei comune Itesti, desfiintata in 1968.

Dupa caderea regimului comunist, comuna a cunoscut schimbari semnificative in domeniul administrativ si economic. S-au intreprins eforturi pentru modernizarea infrastructurii si promovarea dezvoltarii locale, cu accent pe imbunatatirea accesului la educatie, servicii de sanatate si locuri de munca.

In prezent, comuna Beresti-Bistrita continua sa isi consolideze identitatea si sa isi valorifice resursele pentru a asigura un viitor prosper pentru locuitorii sai. Primaria si consiliul local lucreaza impreuna cu comunitatea pentru a implementa proiecte si programe care sa promoveze cresterea economica, protectia mediului inconjurator si imbunatatirea calitatii vietii.

De la frumusetea peisajelor naturale la bogatia culturala si istorica, comuna Beresti-Bistrita are multe de oferit atat locuitorilor sai, cat si vizitatorilor. Prin conservarea si promovarea patrimoniului sau cultural si natural, comuna isi intareste pozitia ca destinatie turistica atractiva si ofera oportunitati noi pentru dezvoltare si crestere in viitor.

 Pentru mai multe informatii despre Comuna Beresti-Bistrita, va invitam sa accesati website-ul primariei

Shares: