Cetatea Targoviste

Cetatea Targoviste, situata in inima Munteniei, pe malul raului Ialomita, este un monument istoric de o importanta exceptionala, ce reflecta bogata istorie a Tarii Romanesti. A fost resedinta a numerosi domnitori munteni, printre care Vlad Tepes, Petru Cercel si Constantin Brancoveanu, si a jucat un rol crucial in viata politica si culturala a tarii de-a lungul secolelor.

Cetatea Targoviste : Istorie bogata, marcata de personalitati ilustre

 • Vlad Tepes: Cunoscut si ca Dracula, a construit Turnul Chindiei, simbol al cetatii, devenit ulterior un reper emblematic al orasului Targoviste. Turnul, cu zidurile sale groase de 1,5 metri si inaltimea de 27 de metri, a servit ca donjon al cetatii si ca loc de observatie.
 • Petru Cercel: A extins semnificativ fortificatiile cetatii si a construit un nou palat domnesc, ce a marcat o etapa importanta in evolutia arhitecturii domnesti muntene. Palatul, construit in stil renascentist, era compus din mai multe corpuri de cladire, cu lojii elegante si o gradina somptuoasa.
 • Constantin Brancoveanu: A adus o contributie majora la inflorirea Curtii Domnesti, construind Biserica Domneasca, o capodopera a arhitecturii religioase brancovenesti, renumita pentru frescele sale impresionante si iconostasul bogat ornamentat. De asemenea, a reamenajat palatul domnesc si a construit Foisorul, o constructie eleganta destinata odihnei si relaxarii.

Cetatea Targoviste : Arhitectura remarcabila, ce reflecta diverse stiluri

 • Turnul Chindiei: Un exemplu remarcabil de arhitectura militara medievala, cu ziduri groase, creneluri si un turn interior folosit ca donjon
  Cetatea Targoviste
  Sursa: Wikipedia
 • Palatul domnesc: O combinatie armonioasa de stiluri renascentiste si brancovenesti, cu lojii elegante, decoratiuni elaborate si o gradina somptuoasa.
 • Biserica Domneasca: O capodopera a arhitecturii religioase brancovenesti, cu frescele sale impresionante si iconostasul bogat ornamentat, realizat din lemn sculptat in stil baroc.
 • Cetatea Targoviste
  Sursa: WIkipedia
 • Foisorul: O constructie eleganta in stil brancovenesc, cu coloane, arcade si o cupola, destinata odihnei si relaxarii.

Cetatea Targoviste : Atractii turistice ce satisfac diverse gusturi

 • Explorarea ruinelor palatului domnesc: O calatorie in timp prin istoria Tarii Romanesti, descoperind vestigiile resedintei domnesti si imaginandu-ti viata de la curtea domneasca.
 • Urcarea in Turnul Chindiei: O experienta unica ce ofera o panorama uimitoare a orasului Targoviste si a imprejurimilor sale.
 • Admirarea frescelor Bisericii Domnesti: O sansa de a descoperi frumusetea artei brancovenesti si de a te bucura de o atmosfera spirituala deosebita.
 • Vizitarea Muzeului Judetean Dambovita: O incursiune fascinanta in istoria si cultura judetului Dambovita, prin exponate ce ilustreaza diverse epoci si domenii.

Concluzie:

Cetatea Targoviste este o destinatie ideala pentru cei pasionati de istorie, arta, arhitectura si spiritualitate. Vizitarea sa ofera o incursiune fascinanta in trecutul glorios al Tarii Romanesti si o experienta culturala de neuitat.

Pentru mai multe informatii despre municipiul Targoviste , va invitam sa accesati website-ul primariei . De asemenea, puteti citi si articolul nostru despre comuna Oituz.

Shares: