Lacul Bicaz, cunoscut si sub numele de Lacul Izvorul Muntelui, este cel mai mare lac artificial din Romania si o destinatie turistica deosebit de populara datorita peisajelor spectaculoase si diversitatii activitatilor disponibile. Situat in judetul Neamt, acest lac atrage anual numerosi vizitatori dornici sa se bucure de natura si de aventuri acvatice. In acest articol, vom explora principalele activitati pe care le puteti desfasura pe Lacul Bicaz, inclusiv navigatie, pescuit si optiuni de cazare pe malul lacului.

Navigatie pe Lacul Bicaz

Navigatia pe Lacul Bicaz este una dintre activitatile preferate ale turistilor, oferind oportunitati excelente de a explora frumusetea naturala a zonei dintr-o perspectiva unica.

 1. Navigatie pe Lacul Bicaz:

  • Tururi cu barca: Tururile organizate cu barca sunt o modalitate populara de a explora lacul. Acestea ofera turistilor privelisti impresionante asupra muntilor din jur si a padurilor dese care inconjoara lacul. Tururile ghidate ofera informatii istorice si geologice despre zona, facand experienta si mai interesanta.
  • Inchirieri de barci: Vizitatorii pot inchiria diverse tipuri de ambarcatiuni, inclusiv barci cu motor, barci cu vasle si caiace. Inchirierile sunt disponibile la mai multe puncte de pe malul lacului, iar preturile variaza in functie de tipul de ambarcatiune si durata inchirierii. O plimbare cu barca pe Lacul Bicaz ofera ocazia de a vedea peisaje pitoresti si de a te bucura de linistea naturii.
 2. Activitati acvatice:

  • Canotaj si caiac: Pentru cei care doresc sa combine activitatea fizica cu explorarea, canotajul si caiacul sunt optiuni excelente. Aceste activitati permit turistilor sa navigheze pe lac in propriul ritm si sa ajunga in locuri mai putin accesibile.
  • Plimbari cu vaporasul: Exista si optiuni de plimbari cu vaporasul, oferind o experienta relaxanta si o oportunitate de a vedea mai mult din frumusetea lacului.

Pescuit in Lacul Bicaz

Pescuitul pe Lacul Bicaz este o activitate populara printre localnici si turisti datorita abundentei de specii de pesti si a peisajului linistitor.

 1. Specii de pesti:

  • Lacul Bicaz gazduieste o varietate de specii de pesti, printre care se numara crapul, pastravul, salaul si stiuca. Diversitatea piscicola face din acest lac o destinatie atractiva pentru pescarii sportivi si recreativi. Pe langa acestea, in lac se mai pot gasi bibanul, carasul si platica, fiecare dintre ele adaugand un plus de interes pentru pescari.
 2. Reguli de pescuit:

  • Pescuitul pe Lacul Bicaz este reglementat, iar pescarii trebuie sa respecte anumite reguli si reglementari pentru a proteja fauna acvatica. Este necesara obtinerea unui permis de pescuit, iar pescarii sunt sfatuiti sa se informeze despre zonele permise si perioadele de prohibitie. De asemenea, este important sa se respecte cotele de pescuit si sa se practice pescuitul responsabil pentru a proteja ecosistemul lacului.

Cazare pe malul lacului

Pentru cei care doresc sa petreaca mai mult timp explorand Lacul Bicaz si imprejurimile sale, exista numeroase optiuni de cazare disponibile.

 1. Camping:

  • Campingul este o optiune populara pentru vizitatorii care doresc sa fie cat mai aproape de natura. Exista mai multe locuri de camping pe malul lacului, care ofera facilitati de baza, precum toalete si zone de gratar. Campingurile sunt ideale pentru familii si grupuri de prieteni care doresc sa se bucure de o experienta in aer liber. Campingurile din zona ofera, de asemenea, acces facil la apa si la traseele de drumetie din apropiere.
 2. Pensiuni si cabane:

  • Pentru cei care prefera confortul unei cazari mai traditionale, exista numeroase pensiuni si cabane in apropierea lacului. Acestea ofera camere confortabile, servicii de masa si alte facilitati care asigura o sedere placuta. Pensiunile si cabanele variaza de la optiuni economice la cazare de lux, satisfacand toate preferintele si bugetele. Multi dintre proprietarii de pensiuni sunt localnici care pot oferi informatii valoroase despre activitatile si atractiile din zona.
 3. Hoteluri:

  • In orasele Bicaz si Piatra Neamt, aflate in apropiere, vizitatorii pot gasi hoteluri care ofera conditii de cazare excelente. Aceste hoteluri sunt dotate cu toate facilitatile necesare pentru o sedere confortabila si sunt ideale pentru cei care doresc sa exploreze si alte atractii din regiune. Hotelurile ofera, de asemenea, optiuni de masa variate, inclusiv restaurante care servesc preparate traditionale romanesti.
 4. Cazare pe vapor:

  • O experienta unica de cazare poate fi gasita pe unul dintre vaporasele care ofera camere pentru turisti. Acestea sunt dotate cu toate facilitatile necesare si ofera o perspectiva unica asupra lacului, fiind o optiune excelenta pentru cei care doresc sa se bucure de o experienta de neuitat.

Concluzie

Lacul Bicaz este o destinatie turistica de exceptie in Romania, oferind o varietate de activitati si experiente pentru toate varstele. De la navigatie si pescuit la optiuni diverse de cazare, Lacul Bicaz are ceva de oferit pentru fiecare vizitator. Indiferent daca sunteti in cautarea unei aventuri acvatice sau a unui loc linistit pentru relaxare, Lacul Bicaz este locul perfect pentru a va petrece timpul liber in mijlocul naturii.

Prin explorarea acestui lac minunat si a activitatilor sale, veti descoperi frumusetea naturala si oportunitatile de recreere pe care le ofera Romania. Fie ca sunteti un localnic sau un turist, Lacul Bicaz va asteapta cu bratele deschise pentru a va oferi o experienta de neuitat.

Pentru mai multe informatii despre Bicaz puteti accesa articolul nostru Bicaz: Ghid de Turism, Atractii si Cazare sau puteti accesa website-ul primariei Bicaz.

Shares: