Comori Ascunse si Tezaure Nemasurate

Comuna Magura, o comuna pitoresca din judetul Bacau, te invita sa descoperi un taram fermecat unde istoria se impleteste armonios cu cultura si traditiile locale. Aici, te asteapta o aventura captivanta prin timp, marcata de vestigii ale civilizatiilor dacice si romane, dar si de amprenta unor personalitati marcante din secolul XX-lea. Pregateste-te sa explorezi o serie de comori unice, culminand cu un tezaur monetar de o importanta deosebita, care te va purta prin tainele lumii antice.

Trei Monumente Emblematice, Martori Tacuti ai Istoriei si Tezaurelor

  • Biserica „Sfantul Nicolae” (1786): O bijuterie a arhitecturii religioase moldovenesti, construita din lemn de stejar pe un plan trilobat, te va fascina prin picturile sale murale bogate in culori si detalii, datand din 1803. Atmosfera spirituala deosebita te va cuceri instantaneu, facand din aceasta biserica un simbol al credintei ortodoxe din zona si un tezaur al arhitecturii religioase (Densitate Keyword: 2.5).

  • Conacul Rosetti-Braescu (1904): Un conac boieresc construit in stil neoclasic, cu o fatada eleganta si un parc dendrologic deosebit, te va purta inapoi in timp, dezvaluindu-ti o parte din istoria sociala a regiunii si un tezaur al arhitecturii boieresti (Densitate Keyword: 2.0). Astazi, conacul gazduieste Fundatia „Casa Copilului”, ocrotitor al copiilor aflati in dificultate.

  • Scoala Emil Braescu (1908-1910): O cladire construita in stil eclectic, cu elemente neoclasice si Art Nouveau, este un simbol al importantei educatiei si al contributiei filantropice la dezvoltarea comunitatii. Construita de catre filantropul Emil Braescu, scoala ofera educatie de calitate copiilor din zona si un tezaur al arhitecturii educationale

Un Tezaur Nemaintalnit, O Poveste Fascinanta Descoperita

Tezaur Roman
Sursa: Wikipedia

Tezaurul de monede romane imperiale: Descoperit in 1976 de catre profesorul Dumitru Tataru si elevii sai, tezaurul cuprinde 2830 de monede, dintre care 2828 denari romani imperiali si doua drahme. Este cel mai mare tezaur de denari romani imperiali din spatiul est-carpatic recuperat si valorificat stiintific pana acum, o comoara nepretuita a istoriei romane. Tezaurul ne ofera o perspectiva valoroasa asupra circulatiei monetare in Dacia romana si a relatiilor cu Imperiul Roman, o poveste fascinanta asezata la talpile muntilor

 

O Invitatie la Descoperire si Tezaure Ascunse

Comuna Magura te invita sa descoperi comorile sale ascunse, oferindu-ti o experienta culturala bogata si o incursiune fascinanta in istoria regiunii. Viziteaza monumentele istorice, muzeul local si tezaurul monetar, bucura-te de frumusetea naturii si de ospitalitatea localnicilor. Magura te asteapta sa explorezi tainele sale si sa descoperi tezaurul nepretuit al istoriei sale!

Pentru mai multe informatii vizitati website-ul primariei.

Shares: