Comuna Scorteni : O poarta catre descoperire

Imagineaza-ti o evadare din agitatia urbana, o calatorie spre o oaza de liniste si frumusete naturala. Imagineaza-ti un loc unde te poti deconecta de la stresul cotidian si te poti reconecta cu natura, cu traditiile si cu tine insuti. Acest loc este Comuna Scorteni, o bijuterie ascunsa in inima Moldovei.

Asezata ca o panza verde pe harta judetului Bacau, Scorteni te invita sa descoperi un peisaj pitoresc, cu dealuri domoale, paduri verzi si campii fertile. Aici, unde Tazlaul Sarat se contobeste cu Tazlaul Mare, dand nastere raului Tazlau, se contureaza o atmosfera relaxanta si linistita, perfecta pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea simpla a vietii la tara.

Accesul spre Scorteni este facil, fiind facilitat de soseaua nationala DN2G care leaga Bacau de Moinesti. De asemenea, soseaua judeteana DJ118 se ramifica din DN2G la Floresti, oferind acces spre sud catre Beresti-Tazlau si Sanduleni.

Odata ce ai sosit in Scorteni, te vei simti imediat coplesit de linistea si pacea locului. Imagineaza-ti o plimbare relaxanta pe malurile Tazlaului, ascultand susurul apei si respirand aerul curat al naturii. Imagineaza-ti drumetii prin padurile verzi, unde poti descoperi o diversitate de flora si fauna. Imagineaza-ti picnicuri in campurile pline de flori, bucurandu-te de linistea si pacea locului.

Comuna Scorteni Geografie

Comuna Scorteni se afla in partea central-nordica a judetului Bacau, la confluenta Tazlaului Sarat cu Tazlaul Mare. Raurile formate de aceasta confluenta dau nastere raului Tazlau, care traverseaza extremitatea sudica a comunei.

Relieful comunei este variat, cuprinzand dealuri domoale, vai adanci si campii fertile. Dealurile sunt acoperite de paduri verzi, oferind un cadru natural pitoresc si o atmosfera relaxanta. Campiile sunt cultivate cu cereale si plante agricole, contribuind la economia locala.

Clima este temperat-continentala, cu veri calduroase si ierni moderate. Precipitatiile sunt moderate, fiind distribuite uniform pe parcursul anului.

Hidrografia comunei este bogata, fiind formata de raurile Tazlau Sarat, Tazlaul Mare si Tazlau. De asemenea, pe teritoriul comunei se afla numeroase lacuri si iazuri, care ofera un habitat ideal pentru o varietate de specii de pesti si pasari.

Flora si fauna comunei sunt bogate si diverse. Padurile sunt populate de copaci seculari, precum stejari, fagi si carpeni. Campiile sunt acoperite de ierburi si flori multicolore. Fauna este reprezentata de o varietate de specii de mamifere, pasari si reptile.

Comuna Scorteni: O calatorie prin istorie

Pentru mai multe informatii vizitati website-ul primariei.

Istoria comunei Scorteni se tese ca o tapiserie fascinanta, cu urme ce dateaza din cele mai vechi timpuri. Situl arheologic de la Poiana Boului atesta o locuire continua inca din Epoca Neolitica, oferind dovezi ale unei culturi bogate si vibrante.

De-a lungul secolelor, Scorteni a fost martorul unor evenimente semnificative din istoria Moldovei. Domnitori si oteni au poposit pe aici, lasand in urma urme ale trecerii lor. Biserici si monumente au fost construite, reflectand credinta si cultura localnicilor.

Unul dintre cele mai importante monumente din comuna este ansamblul bisericii „Sfintii Voievozi”-Merisor, construit in secolele al XVIII-lea–al XIX-lea. Biserica, cu arhitectura sa religioasa moldoveneasca, te va impresiona prin frumusetea si simplitatea sa.

Evenimente istorice semnificative:

Scorteni a fost martorul unor evenimente importante din istoria Moldovei. Printre acestea se numara:

  • Reforma Agrara din 1921, care a dus la impartirea marilor proprietati boieresti in loturi mai mici pentru tarani
  • Perioada comunista, in care s-au produs schimbari semnificative in structura sociala si economica a comunei

Pentru mai multe informatii vizitati website-ul primariei.

Shares: